לתת נוזלי ולתת גרעינים

לתת נוזלי

לתת בסיס נוזלי להכנת בירה. מתאים להכנת בירה מרכז (סטיפינג). לתת הבסיס הנוזלי מאפשר להכין ממנו בירה. 3 ק"ג מתאימים להכנת 20 ליטר בירה בחוזק של 5% אלכוהול.

קימיים 2 סוגי לתת נוזלי עיקריים: לתת חיטה (העשוי מ-50% חיטה ו-50% שעורה) ולתת שעורה.

גרעיני לתת בסיס

גרעיני לתת בסיס מהווים את הבסיס (או השלד בעצם) של בירה אותה מכינים מגרעינים. לתת הבסיס תורם מעט צבע לרוב, מעט טעם וארומה אך הרבה סוכרים תסיסים לתירוש הבירה שלנו.

סוגי לתת גרעינים נפוצים: לתת פילזנר, לתת ויינה, לתת חיטה, לתת מיוניך (מינכן) ולתת מאריס אוטר.

לתת בסיס חיטה. בית מלאכה לבירה. ברושופ. בירת חיטה.

לתת בסיס חיטה

לתת בסיס פייל אייל. אייל בהיר. בית מלאכה לבירה. ברושופ.

לתת פייל אייל

לתת מיוניך. לתת להכנת בירה גרמנית. בית מלאכה לבירה. ברושופ.

לתת מיוניך

לתת בסיס פילזנר. לתת להכנת לאגר ואייל בהיר. בית מלאכה לבירה. ברושופ.

לתת פילזנר

גרעיני לתת מיוחד

כדי לתת לבירה שלנו גוון, גם בצבע וגם בטעם, אנחנו משתמשים בגרעיני לתת מיוחד. קיימים היום עשרות ואולי אפילו מאות סוגי לתתים מיוחדים. הלתת המיוחד, בשונה מלתת הבסיס, עבר קלייה מיוחדת אשר הפכה אותו לייחודי בגוון, בטעם, במתיקות, בלחמיות וכו'. לתת מיוחד ישנה את צבעה של הבירה ומצד שני גם יתרום טעם מיוחד כמו לחמי, ביסקויטי, קרמלי, שוקלדי, קפה וכו'.

הלתתים מתחלקים למשפחות: לתת קרמלי, לתת קלוי בהיר ולתת קלוי כהה.

לתת קרמלי

כבר מהשם אפשר להבין במה מדובר. גרעיני הלתת הקרמלי עברו קליה בטמפ' גבוהות כאשר גרעין השעורה עדיין ירוק ורטוב. השילוב בין העמילנים (סוכר) שבלתת, המים והטמפ' יוצרים אפקט של קרמול סוכרים, בדיוק כמו סוכר שהמסנו בקצת מים על המחבת. העמילנים שהתקרמלו אינם תסיסים, כלומר השמרים לא יפרקו אותם והם ישארו כטעם מתוק וקרמלי בבירה שלנו. קלייה למשך זמן ארוך יותר וטמפ גבוהה יותר תכהה את הלתת הקרמלי ווגם תעשיר אותו בטעמים לחמיים, חמאתיים, אגוזיים ואף שוקולדיים.

קריסטל 60

קריסטל 20

קריסטל 10

קרה-פילס Cara-pils


לתת קלוי ללא קליפה

קרה-ארומה

קריסטל 120

לתת קלוי כהה

לתת קלוי עשוי מגרעיני לתת שהונבטו ועברו קלייה בסביבה יבשה. בדיוק כמו פרוסת לחם שנשים בטוסטר, ככל שהקליה תיהיה ארוכה יותר וחמה יותר הטוסט יהיה כהה יותר ועם טעמיים קלויים ושרופים יותר. הקלייה היבשה מעניקה לגרעינים טעמים וארומות קלויים, לחמיים, טוסטיים, אגוזים ועד טעמי שוקולד וקפה בקלייה בטמפ' גבוהות ולמשך זמן ארוך.

לתת קלוי ללא קליפה

לתת קלוי (רוסטד בארלי)

לתת שוקולד