כמעט כל מי שאני פוגש, בפעם הראשונה, בטוח שלהכין בירה עולה הרבה כסף וצריך ציוד משוכלל ויקר. כשאני מספר לאנשים כמה זה פשוט להכין בירה בבית, כמה ההשקעה היא לא גדולה ושהציוד העיקרי כבר קיים אצלם בבית, הם ממש מופתעים! ועוד יותר מופתעים כשאני מגלה להם שהם יכולים להכין בירה בעלות של 2.5 שח לבקבוק שליש בלבד!
הציוד העיקרי לבישול הבירה בבית, הוא... סיר. במרבית הבתים (אם לא שלכם אז של אמא, אבא, סבא, סבתא) תמצאו סיר של 8 עד 12 ליטר לפחות. סיר כזה שהיו מכינים בו מרק גדול לכל המשפוחה או חמין לשבת. הכלי הגדול השני שנצטרף הוא מיכל תסיסה בנפח 25 ליטר לפחות. את זה כנראה לא נמצא בבית וכדאי שנקנה.
איזה ציוד נוסף צריך?
רכישת הציוד שברשימה הינה ברובה רכישה חד פעמית. את המיכלים והרשת (ואולי המדחום או ההידרומטר אם אנחנו לא הכי זעירים) מומלץ להחליף פעם בשנה. כך שעלות ערכת ציוד בסיסית תעלה לנו הוצאה חד פעמית של כ380 שח בלבד (ללא הסיר). את הערכה ניתן לשדרג ובתוספת מחיר לקנות מיכלים יותר איכותיים למשל, או פוקק שולחני במקום ידני וכו'.
כמעט הכל. מלבד הציוד, שכבר ציינו שזו הוצאה חד פעמית, צריך לרכוש גם את חומרי הגלם מהם נכין את הבירה המבוקשת (כשות, שמרים ולתת). עלות של 150 שח בממוצע. למה בממוצע? כי יש בירות עם כמות גדולה יותר של מרכיבים ויש בירות עם כמות קטנה יותר, והמחיר? בהתאם לבירה שנרצה להכין.
אז כמה עולה להכין בירה בבית? אם רכשנו ציוד ב450 (נגיד ששידרגנו את הפוקק לפוקק שולחני נוח וחזק יותר) ובנוסף רכשנו קיט חומרי גלם להכנת בירה ב150 שח. סה"כ הסתכמה ההשקעה הראשונית ב600 שח בלבד. זה אולי נשמע הרבה, אך אם בסוף התהליך נקבל 60 בקבוקי בירה בוטיק איכותית מעשה ידנו. יוצא ששילמנו 10 שח לבקבוק בלבד! זה יותר זול בכמה שקלים מכל בירת בוטיק מסחרית שנקנה!
הבירה השניה שנכין, תעלה לנו כבר הרבה פחות! היא תעלה במחיר עלות חומרי הגלם בלבד. 150 שח חלקי 60 בקבוקים = 2.5 שח בלבד.